Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenTips & trucsVeel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Voor wie is Oypo bedoeld?

Welk type foto's u ook maakt, of u dit nu fulltime of alleen in het weekend doet, u bent welkom. Oypo is bedoeld voor iedereen die zijn foto's online wil verkopen.


"Vraag tien mensen hoe ze geld verdienen via Oypo en je krijgt denk ik tien verschillende antwoorden. Ik had mijn schoolfotografie nooit zo groot kunnen maken zonder Oypo. Ik heb me verbaasd over de mogelijkheden, werkelijk overal wordt mee gedacht, top!"


Hoe verkoop ik mijn foto's?

U kunt uw foto's eenvoudig plaatsen op de website van Oypo. Aanmelden is gratis en we rekenen geen abonnementskosten. De ruimte om uw foto's te uploaden is onbeperkt, zo lang de foto's die u plaatst bedoeld zijn om aan afnemers te verkopen. De beschikbare ruimte is niet geschikt als back-upruimte voor uw foto's; geüploade foto's kunnen niet worden gedownload.

Hoe weten mijn afnemers waar ze terecht kunnen?

Zorg ervoor dat u belangstellenden informeert. Als je tijdens een evenement foto's schiet, geeft u de gefotografeerde bijvoorbeeld direct een flyer of een visitekaartje met daarop de website waar de foto straks te vinden is.
U krijgt een handige websitenaam http://uwnaam.oypo.nl die direct toegang geeft tot alle foto's die u online plaatst.
De gefotografeerde kan de foto's eenvoudig vinden. Onder uw naam en op de datum van het evenement. Oypo verzorgt het onderhoud van de website, de bestellingen, het innen en uitkeren van de betalingen, het maken van de afdrukken en de verzendingen.

Wat betalen mijn afnemers voor de afdruk?

Per afdrukformaat kiest u zelf de prijs die de besteller betaalt voor een afdruk. Ook kunt u een foto aanbieden om te downloaden, in de originele kwaliteit of voor webpublicatie. Uiteraard geldt een minimumprijs en we hanteren een commissie van 20% over uw verdiensten, maar hoe hoger de prijs die u kiest, hoe hoger uw verdiensten zijn bij een bestelling.

Hoe worden mijn foto's beschermd?

Uw foto's blijven uw eigendom. U houdt het auteursrecht. We beschermen uw rechten onder andere met een watermerk dat in de foto op de website verschijnt.

Ik heb een andere vraag

Hebt u een vraag, neem dan contact op met support@oypo.nl. Vermeld bij uw vraag uw naam, adres en woonplaats.